Gyüre Eszter dietetikus receptje
Hozzávalók
A tésztához:
- 6 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 9 evőkanál Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
- 20 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 40 ml víz
- 2 csipet só
- olaj
Elkészítés
A Loprofin tojáspótló port összekeverjük a 40 ml vízzel és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt, majd elkeverjük és a Loprofin lisztkeveréket is hozzá adagoljuk és ezzel is csomómentesre keverjük. Egy nokedlinél valamivel sűrűbb, da arra „hajazó” tésztát kapunk.
Előkészítjük a pizzafeltétet: a növényi sajtot lereszeljük, a paradicsomot és a Loprofin grillkolbászt pedig felkarikázzuk.
Serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd beletesszük a tésztánkat, amit elegyengetünk, és azonnal mehet rá a pizzakrém és az egyéb feltétek. Egy fedőt teszünk a pizzára és végig alacsony lángon, 10-15 perc alatt, készre sütjük. A kiszabott mennyiség alapján 4 szelet pizzát kapunk.
A tetejére:
- 90 g Spar pizzakrém
- 85 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú grillkolbász
- 90 g paradicsom
- 50 g Violife növényi sajt
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 104 | 2,4 | 253 | 26,9 | 14,8 |
1 szelet (125g) | 130 | 3 | 317 | 33 | 18,5 |