06 80 223 223 tanacsadas@nutricia.hu
Címkék: Címke 1, paradicsom, pizza
Recept típus: Italok

Gyüre Eszter dietetikus receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 6 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 9 evőkanál Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 20 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 40 ml víz
  • 2 csipet só
  • olaj

Elkészítés

A Loprofin tojáspótló port összekeverjük a 40 ml vízzel és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt, majd elkeverjük és a Loprofin lisztkeveréket is hozzá adagoljuk és ezzel is csomómentesre keverjük. Egy nokedlinél valamivel sűrűbb, da arra „hajazó” tésztát kapunk.

Előkészítjük a pizzafeltétet: a növényi sajtot lereszeljük, a paradicsomot és a Loprofin grillkolbászt pedig felkarikázzuk.

Serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd beletesszük a tésztánkat, amit elegyengetünk, és azonnal mehet rá a pizzakrém és az egyéb feltétek. Egy fedőt teszünk a pizzára és végig alacsony lángon, 10-15 perc alatt, készre sütjük. A kiszabott mennyiség alapján 4 szelet pizzát kapunk.

A tetejére:

  • 90 g Spar pizzakrém
  • 85 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú grillkolbász
  • 90 g paradicsom
  • 50 g Violife növényi sajt

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 253 26,9 14,8
1 szelet (125g) 317 33 18,5