Molnár Andrea dietetikus receptje.
Hozzávalók
4 adaghoz:
- 1 doboz vanília ízű, speciális, gyógyászati célra szánt tápszer
- 40 dkg gyümölcs
- 2 csapott evőkanál liszt
- 2 csapott evőkanál cukor
- 0,5 l víz
- ízesítők: citromhéj, szegfűszeg, fahéj; díszítésre friss gyümölcs, tejszínhab
Elkészítés
A megtisztított, megmosott gyümölcsöket a fűszerekkel ízesített cukros alaplében puhára főzzük, majd ha már megpuhult a gyümölcs levesszük a tűzről a levest. A lisztet 1 dl tápszerrel simára keverjük, ezt követően hozzáöntünk 1 merőkanálnyit a meleg szirupból, majd ezzel behabarjuk a levest. A habarást követően már csak nagyon rövid ideig főzzük a levest.
Ételkészítés során szerzett tapasztalatok:
Kellemes, krémes jellegű az eredetivel szinte azonos ízű levest kapunk. A savanyú gyümölcsök kicsaphatják a speciális, gyógyászati célra szánt tápszert, így az édesebb gyümölcsöket javasoljuk a leveshez (pl. őszibarack, sárgabarack, cseresznye).